Det som började som en lek med ord…

Thursday 25 February 2016

IMG_3584

För tre år sedan, började våra intressen för matlagning och hälsa, hitta en gemensam väg. I kombination med BUS-teaterns vridna humor och propra hättor, skapades så småningom Matapoteket. En lek med ord, form, recept och hälsotrender.

Vem hade anat att ett roligt sommarexperiment, där vi ömsom lekte, ömsom läkte människor, svettandes över oväntade utgifter och ständigt ökande åtgång av torkugnsbakade fröbröd, skulle pågå på samma sätt tre år senare?

Vem hade trott att vi skulle föda vårt sjätte barn, och sedan efter ett par dagar fortsätta som de ovanliga restaurangägare vi blivit, i tre år till, utan att gå in i väggen, skilja oss, eller ens tjäna några stora pengar?

Vi visste inte vad vi kastade oss in i. Och nu står vi här, tre år senare. Med en restaurang som kunderna ber oss att inte stänga, ett kundunderlag som växer för varje dag, och en motivation som bara ökar i takt med all den kunskap vi fortsätter att samla på oss.

Det som började som en rolig lek med ord, har utvecklats till ett blodigt allvar. Man kan skratta åt våra sjuksysterhättor…men inte åt den epidemi av sjukdomar som drabbar människorna på grund av allt konstigt de stoppar i sina munnar.

Vi kommer inte att sluta påverka och utbilda dem som är intresserade av att vända en sjukdom till en friskdom. Domaren i ditt eget liv är ingen annan än du själv. Kanske är du en av dem som väljer att göra en förändring, som startar med dig själv och sedan sprider sig som ringar på vattnet till dina nära? Och kanske tar du ditt beslut under ett besök på Matapoteket?

Låt maten vara din medicin…och om den ska kunna vara det…Låt den också vara GOD!