18 maj 2017: En friskare familj

Sunday 16 April 2017

Vill du ändra din och familjens kost, men vet inte vart du ska börja?
Har du som många andra insett att den mat som barnen föredrar, inte alltid är den bästa för dem? Att den kanske t.o.m. bidrar till sjukdomar och allergier?

Det är en stor utmaning att vara ansvarig för barn och deras måltider idag, när det finns så mycket lockande halvfabrikat med beroendeframkallande tillsatser som socker, salt och färgämnen, och vi ser allt ihärdigare marknadsföring av produkter som vi inte vet hur de påverkar våra barns hälsa.

Maria och Johan driver Matapoteket sedan 2013. De har tillsammans sex barn i åldrarna 3, 7, 10, 14, 16 och 17 år. Eftersom de lever i en bonusfamilj, så har de en extra utmaning i det faktum att flera av barnen endast bor hos dem varannan vecka. Barnen har successivt fått lära sig att äta mer hälsosamt.

Under kvällen får du höra om deras erfarenheter, tips och knep för att smyga in mer nyttiga råvaror och ingredienser på barnens tallrikar. Du kommer att få många praktiska råd att ta med dig hem, samt några enkla recept på bra mat som barn gillar.

Du kommer också kunna köpa råvaror som ekologiska nötter och fröer, unika hälsoprodukter samt inspirerande böcker till rabatterat pris.

Program:

18.00 Välkomstsmoothie

18.20 Föreläsning med Matapotekets grundare, Maria och Johan.

19.30 Middag med (barnvänlig) ekologisk raw food. Maten presenteras och vi äter tillsammans.

20.15 Té och bakverk + frågestund.

Pris: 595 kr inklusive smoothie, middag, bakverk, samt recept.

BOKA HÄR