29-30 juni: Vilda växter! Vandra, plocka, laga och ät, med Dan Uhrbom

Tuesday 25 June 2019

Platser kvar!
Sista helgen i juni kommer vår vän Dan Uhrbom till Sorunda.
Under två heldagar får du uppleva känslan av att äta från naturen. Lära dig var du kan plocka dina egna vilda växter, vad de är bra för och hur du tillagar och äter dem. Dagarna innehåller föreläsningar, växtvandringar, matlagning, syrning och förädling samt näringslära. Där går vi igenom anledningen till varför du mår så bra av levande (nyplockad) mat.
Hur du gör för att leva både billigt, miljövänligt och hälsosamt, en ekvation som många tror är svår att få ihop. I förlängningen leder detta till att vi kan bli i stort sett självförsörjande. Dan är en sann inspiratör och du går inte oförändrad ifrån den här kursen.
Vi plockar båda dagarna vilda växter som vi finner i omgivningen och gör rätter av dem till raw food buffén som vi äter tillsammans på eftermiddagen. Vi avslutar med efterrätt och meditation. Ta med en glasburk på 0,5 till 0,3 liter så kan du ta hem surkålen som du gjort, och låta den jäsa färdigt hemma.
 
Välj att komma en eller två dagar. Möjlighet till övernattning finns.
 
Dan Uhrbom är en av Sveriges mest kunniga människor på vilda ätbara växter och ekologisk odling. Han började intressera sig för rawfood redan 1966. Hans stora intresse är att få fler att se världen ur ett helhetsperspektiv – då han ser att allting påverkar allting.
 
Dag 1: Lördag 29/6 kl 10.00 -16.00 + ev. eftersnack med möjlighet att övernatta.
Dag 2: Söndag 30/6 kl 10.00 -16.00
1900:- inkl. buffé båda dagarna. (En dag för 1100:-) Övernattning ingår.
Anmälningsavgift 400:- swish till 0706498602. Eller till kontonr 5226 0031226.
Betala gärna resterande kontant vid ankomsten- så kontanterna kan få finnas kvar under längre tid.

Adress: Tallstigen 3, 14896 Sorunda

 

Preliminärt schema lördag:
Vi lyssnar till Dan när han pratar om de gröna, ätliga växternas betydelse för alla däggdjurens hälsa. Att de innehåller alla näringsämnen och är basen för våra kroppar. Dan berättar om våra vänner mikroorganismerna i naturen, deras viktiga, välgörande verksamheter i jorden och i växterna, respektive i tarmarna och i cellerna hos både människor och djur. Dan berättar vidare om symbolen för att förstå den fysiska materiens uppkomst + hur mikroberna och växterna har bildats, samt för att också förstå tanken, vår inre, obegränsade kraft som vi alla är födda med.
Vi tar sedan en promenad och plockar vilda växter som finns i omgivningen.
 
Vi lagar sedan:
 
• Uppiggande grön smoothie gjord på vilda växter som vi plockat, med frukt och bär, samt hur man gör groddar.
 
• Crackers och frackers som vi hoppas blir färdiga i torkugnen tills nästa dag.
 
• Vildsallad
 
• Sesampasta
 
• Malda gröna blad
 
• Matgodis
 
• Vildaväxt-tårta
 
Vi äter tillsammans och avslutar dagen med avsikts-meditation för dem som vill och därefter en bit tårta.
 
Söndag:

• Vi talar mer om gröna blad och visar hur man på vintern kan använda färska råvaror från skogen. Vi smakar av frackers och crackers i den mån de blivit färdiga.

• Vi mal tallkvistar i gjutjärns-kvarnen med dadlar och formar till små bollar.

• Vi syrar vitkål och vilda blad. Ta med dig ett par små glasburkar 0,3 & 0,2 liter – med skruvlock går utmärkt. Av det som blir över kan vi göra en god kålsallad.

• Samtidigt gör vi Schnitzerkost av groddat bovete-linser-rivet äpple-blötlagda russin-citronjuice-ingefära-alger-hackade gröna blad-en utmärkt måltid i sig.

• Vi gör olika röror typ vegankaviar, spiralis-spagetti med tomatsås, tallkvist-pesto m.m. så det igen blir en inspirerande måltid som vi äter tillsammans med nya crackers, kokosfett, frackers. Schnitzerkosten tar vi som efterrätt med en god avokadokräm till.
 
• Vi orienterar oss något bland infektioner och sjukdomar, om vaccinationer, kolloidalt silver, MMS och enkel fasta detox i den mån vi har tid och intresse + hur vi kan påverka oss själva med TFT.
 
• Vi avslutar dagen med avsikts-meditation och lite god efterrätt.
Varmt välkommen att boka din plats, för en eller två dagar. Begränsat antal platser.