Guanabanasmoothie– en naturlig cancerdödare?

Friday 06 May 2016

GUANABANA, också känd som till exempel soursop, cherimoya och graviola, kan vara ett effektivt botemedel mot cancer liksom många andra hälsoproblem inklusive herpes, parasiter och infektioner. Potentialen hos guanabanaträdet är långt ifrån en ny upptäckt. Dess bark, löv, rötter, frön och frukt har länge använts och hyllats främst i Sydamerika och Sydostasien. Där har de använts för att behandla bland annat sömnbesvär, feber, astma och malaria. Den skyddar också immunförsvaret och stödjer kroppens naturliga energi.

Näringsmässigt är guanabana rik på fibrer, niacin, vitamin B3 (bra för energiproduktionen och cellernas ämnesomsättning), vitamin C, kalium (bra för blodtrycket) och innehåller mer mineraler per viktenhet än de flesta vanliga frukter, tack vare det höga innehållet av koppar, magnesium, järn och mangan.

Det har även debatterats om fruktens förmåga att producera GABA (gammaaminosmörsyra), en neurokemikalie i hjärnan som har lugnande effekt och hjälper till att lindra huvudvärk. Många personer påstår sig få den effekten av att äta guanabana. I Mexiko har det varit vanligt att använda guanabana för att lindra oro och depression, något som forskning nu börjar bekräfta.

Men den mest kontroversiella debatten handlar om guanabanas förmåga att bota cancer. I vissa studier har den visat sig vara en så effektiv bekämpare av cancerceller, att större läkemedelsföretag som t.ex Big Pharma I USA misstänks ligga bakom mörkläggning av ett flertal forskningsresultat. Till exempel har ämnen i guanabana kunnat sikta in sig på och döda celler hos tolv olika sorters cancer, däribland ändtarms-, bröst-, prostata- och lungcancer, några av våra vanligaste cancertyper. Dessa ämnen har visat sig vara mer än 10 000 gånger mer effektiva för att hämma tillväxten av cancerceller än Adriamycin, en vanlig medicin i traditionell kemoterapi.

Frukten är har en krämig konsistens och en mild söt smak som påminner om en blandning mellan banan och ananas.

Kom gärna in till oss på Matapoteket och prova vår goda smoothie: GUANABANA CURE!